Csúnya hegek eltüntetése házilag

A csúnya hegek a bőrön önbizalomhiányt okozhatnak, esztétikai problémák. Kezelésük, eltüntetésük nehéz és hosszadalmas folyamat, azonban most néhány házi praktika segítségével szeretnénk abban segíteni, hogy a kezelésüket akár azonnal meg lehessen kezdeni. A csúnya hegek házi kezelése során olyan anyagokat használhatunk melyek mindenki otthonában megtalálhatóak.

Csúnya hegek eltüntetése házilag

Csúnya hegek eltüntetése házilag

A paradicsomlé természetes világosító hatással rendelkezik. A nem túl csúnya, nem túl mély hegek kezelésére kiválóan alkalmas. A lényeg, hogy a paradicsomlevet házilag készítsük el, mert akkor adalékanyagoktól mentes szert tudunk a bőrünkre kenni. A citromlé ugyancsak alkalmas lehet a hegek kezelésére, azonban először csak kis felületen próbáljuk ki, mert savassága miatt lehet, hogy érzékeny lesz rá a bőrünk.

A csúnya hegek kezelése nemcsak kívülről lehetséges, házilag belülről is segíteni tudjuk a gyógyulás folyamatokat. Fogyasszunk minél több fehérjét, mert ez is hozzájárulhat a gyógyulási folyamatok felgyorsításához. Az uborka nagy nedvességtartalma miatt segít a kiszáradt bőrt hidratálni, mely szintén a hegek gyógyulásához vezet.

Ha házilag nincsen kedvünk bíbelődni a problémával, akkor nagyon sok kenőcs és krém kapható recept nélkül is a gyógyszertárakban, melyek színezékektől és mesterséges anyagoktól mentesek. Ezeket gyorsan és könnyedén segíthetnek a csúnya hegek problémáján. Ha semmi házi praktika nem segít akkor lehet, hogy érdemes szakemberhez, nevezetesen bőrgyógyászhoz fordulni. Ha a hegek megjelenése mögött hormonális  probléma áll, akkor sokszor csak a gyógyszeres kezelés segíthet.

  
Iktatva: Életmód, Szépség Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2015