Cipőtágítás házilag

Sokszor előfordul, hogy megvásárolunk egy cipőt és csak a mindennapi használat során derül ki, hogy szorít valahol. A boltban ezért természetesen nem veszik vissza, de ennek ellenére se essünk kétségbe, mert számos házi praktika létezik a szűk cipők tágítására vonatkozóan. A bőrcipőkhöz kapható már úgynevezett cipőtágító spray, azonban érdemes lehet ennek beruházása előtt házilagos módszerekkel is megpróbálkozni.

Cipőtágítás házilag

Cipőtágítás házilag

Ha bőr cipőt vásároltunk, akkor ne essünk minden praktikának azonnal házilag neki, mert a bőr cipő tágítása sokkal nagyobb gondosságot igényel, annak érdekében, hogy ne sérüljön a művelet során. A bőr tágításához ki kell tömnünk a cipőt, de ezzel egyidejűleg kenjük be a külső felületét lenolajjal, majd egy kis idő elteltével járkáljunk benne. Minden járkálás után kenjük be újra és újra a felületet és sokszor megismételve az eljárást a cipőtágítás sikeres lesz és a bőr felülete is szép marad.

A legolcsóbb és egyben talán a legegyszerűbb megoldás is, ha egy zacskóba vizet töltünk, majd beletesszük a cipőbe és az egészet beletesszük a fagyasztónkba. A megfagyott víz szépen fel fogja venni a cipő alakját és 1-2 nap elteltével a mélyhűtőből kivéve már nem fogja a lábunkat nyomni a cipő. Számos házilagos és egyszerű módszer kering még az interneten, de véleményünk szerint nem kellene a valódi bőr cipők felületét alkohollal vagy ecettel bekenni.

  
Iktatva: Házi praktikák Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014