Chilis csokifagyi készítése házilag

A fagyit mindenki szereti, a házi fagyi pedig különösen finom. Ha házilag készítjük el a fagyinkat, akkor biztosak lehetünk benne, hogy csak a legjobb alapanyagok kerülnek bele, színezékek, tartósítószerek és más káros anyagok nem. A hagyományos fagylaltok mellett manapság egyre nagyobb az igény a különleges ízkombinációkra.

Chilis csokifagyi készítése házilag

Chilis csokifagyi készítése házilag

Egyik ilyen nagyon szerencsés párosítás lehet a chili és a csoki. Természetesen étcsokit használjunk mert az hozza ki igazán a chili csípős ízét. A házi chilis csokifagyi hozzávalói a következőek: cukor, tojás, tej, chili, étcsoki vagy kakaópor. Az elkészítése is roppant egyszerű. Akkor is nyugodtan álljunk neki, ha nincsen fagylaltgépünk otthon, mert a gép által elvégzett keverőmunkát kézzel is tudjuk helyettesíteni.

A házi chilis csokifagyi elkészítése során 10 dkg cukrot a tojásokkal (2 db) kikeverjük, majd az előzetesen felforralt tejet (fél liter) hozzáöntjük. A tej felforralását 1 dkg étcsokival vagy egy kis kakaóporral és a chilivel együtt végezzük el. Ezután jön a házilag készített fagyimassza fagyasztása ami mintmár említettük gép nélkül sem bonyolult.

A titok a meghatározott időnként véghezvitt keverésben rejlik. Miután fagyasztóba tettük a házilag kikevert chilis csokifagyi alapot 15 percenként vegyük ki a fagyasztóból és egy kanál segítségével keverjük át. Erre azért van szükség, hogy a fagyás egyenletes legyen, ne alakuljanak ki jégkristályok. A végeredmény egy remek, krémes állagú nagyon finom házi chilis csokifagyi lesz.

  
Iktatva: Konyha, Receptek Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2015