Ceruzatartó házilag ajándékba

Ha egy gyereket szeretnénk meglepni valami kis aranyos ajándékkal, akkor a ceruzatartó házilag készült változata nagyon jó ötlet lehet. Vidám színekkel, matricákkal, esetleg kis figurákkal nagyon egyedi darabot készíthetünk. Legyen szó a gyerekünk születés- vagy névnapjáról, vagy a gyerekünk valamely barátjának szülinapjáról, biztosak lehetünk benne, hogy örülni fog a megajándékozott.

A ceruzatartó házilag való készítésénél rengeteg lehetőségünk van. A legkönnyebb és talán a legolcsóbb, ha vécépapír gurigákat ragasztunk egymás mellé egy erős kartonpapírra. A karton gurigákat bevonhatjuk puha anyaggal vagy színes papírral, majd ragaszthatunk rá matricákat vagy játékfigurákat.

Ceruzatartó házilag ajándékba

Ceruzatartó házilag

Nagyobb gyerekeknek is adhatunk házilag készült ceruzatartót ajándékba, de akkor már kissé komolyabb színvilágot kell választanunk. Ilyen esetben egy fémdobozt belülről fessünk le például olajfestékkel. A külső felét befedhetjük vastag zsinórral, amit szorosan egymás mellé csavarunk. Ha a külső felét anyaggal vonjuk be, akkor textilből készült virágokkal is díszíthetjük. Főleg a lányok szeretik az ilyen apróságokat.

A ceruzatartó házilag készülhet akár maradék gyurmából is. A gyurmából gyúrjunk egy cső alakzatot. Hagyjuk száradni 24 óráig, majd speciális festékkel fessük egyszínűre, de akár mintát is rajzolhatunk rá. Nem az a lényeg, hogy minél csillogóbb legyen, hanem az, hogy aki kapja, az igazán tudjon ennek az egyedi, házilag készült ajándéknak örülni.

  
Iktatva: Hobbi, Kreatív Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013