Candida fertőzés kezelése házilag – gyógynövényekkel

A Candida fertőzést a szervezetünkben egyébként, normális állapotban is megtalálható gombák okozzák. A leghatásosabb gyógymód, ha kiderült, hogy Candida fertőzéstől szenvedünk, hogy változtatunk az addigi étrendünkön és főleg házilag készített ételeket fogyasztunk. Ez azért nagyon fontos, mert a Candida fertőzés esetén vannak bizonyos élelmiszerek melyeket egyáltalán nem és vannak olyanok, melyeket nagyobb mennyiségben kell fogyasztanunk.

Candida fertőzés kezelése házilag gyógynövényekkel

Candida fertőzés kezelése házilag gyógynövényekkel

A házilag összeállított étrend gondoskodik arról, hogy csak az engedélyezett alapanyagokból készült ételeket fogyasszuk. A táplálkozáson túl a Candida fertőzés kezelésére hatásosak lehetnek még a gyógynövények és az illóolajok is. A gyógynövények közül sajnos kevésbé ismertek, melyeket házilag tudunk sikeresen alkalmazni a Candida fertőzés elleni harcban. Ilyen például a kínai aranyfonál, a mahónai, a sóskaboborlya vagy a kanadai sárgagyökér.

A gyógynövények mellett házilag az illóolajok használatával is megpróbálkozhatunk. Hasznos lehet beszereznünk különböző illóolajokat és ezeket keverni házilag. A Candida fertőzés ellen a legjobban bevált illóolajok a következőek: teafa, levendula, rózsafa, pálmarózsa, szurokfű vagy mirha. A különböző kombinációjú keverékek elkészítéséhez mindegyikből ugyanolyan mennyiséget használjunk fel.

A gyógynövényeken és illóolajokon kívül bizonyos területek masszírozása is eredményes gyógyuláshoz vezethet. Ebben azonban kérjük szakember segítségét, mert nagyon nehéz házilag kivitelezni. A masszírozandó pontok közé tartozik a vese, mellékvese, a tüdő, a húgyvezeték, máj, epe, a vékony- és a vastagbél.

  
Iktatva: Egészség, Életmód Címkék: , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014