Buborék házilag

A gyerekek örök kedvence a buborékfújó. Nagyon jókat lehet kapni a boltokban is, de viszonylag drágán. Buborék házilag is készíthető, sokkal olcsóbban és nagyobb mennyiségben, így akár egész nap fújhatják a kis lurkók. Szükséges hozzá egy olyan edény, amelyben össze tudjuk kavarni a hozzávalókat, és egy kis tálka, amibe kitölthetünk belőle.

 A legjobb típusú buborék házilag mosogatószerből készíthető. A tapasztalat az, hogy a legolcsóbb, semmiféle balzsamot nem tartalmazó szerből lesz a legjobb buborékfújó. Ezen kívül vizet és glicerint kell hozzáadnunk. Az adagok eléggé változóak, ezért a legjobb, ha mi magunk tapasztaljuk ki, hogy melyik a legjobb arány. Az esetek nagy részében 5-8 adag víz, 1-2 adag mosogatószer valamint 1-3 evőkanál glicerin szükségeltetik.

Buborék házilag

Buborék házilag

Készíthetünk olyan buborékfújót is házilag, ami lepattog a ruháról, így igazán nagy lesz a gyerekek öröme. Ehhez ízesítetlen zselatinra, forró vízre, glicerinre valamint mosogatószerre lesz szükségünk. Mivel benne van a zselatin, így ha kihűl, megdermed, de nem kell megijedni, hisz melegítéssel újra folyékony állapotba kerül.

A buborék házilag gyorsan elkészíthető, csak arra kell vigyázni, hogy kavarásnál ne habosítsuk fel az elegyet. Készíthetünk hozzá fújót is. Szívószálra erősítsünk fel egy kemény befőttes gumit, mártsuk bele a keverékbe. A szél majd nagy buborékokat fog képezni.

  
Iktatva: Szórakozás Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013