Bolhacsípés kezelése házilag

Manapság sokan tartanak háziállatokat a lakásban. Ha nem megfelelően vannak gondozva, akkor előfordulhat, hogy bolhásak lesznek. Ez egyrészt azért nem jó, mert az állat szenved tőle, ugyanis folyamatosan viszket a bőre, másrészt a bolhák könnyen megcsíphetnek minket is. A bolhacsípés kellemetlen viszketéssel jár, a legfontosabb, hogy elsősorban ezt kell csillapítani.

Bolhacsípés kezelése házilag

Bolhacsípés kezelése házilag

A patikákban vény nélkül kapható szerek mellett, erre a problémára számtalan megoldás létezik házilag is. Ezeket egytől egyig külsőleg kell alkalmazni. Azonban, mint mindig itt is a megelőzés lenne a legfontosabb feladat, ugyanis a bolhacsípés által sajnos komolyabb betegségeket is el tudunk kapni, mint például súlyosabb esetekben a vérmérgezés.

Ha azonban megtörtént a baj, és bolha csípett meg minket, és úgy döntünk, hogy házilag kezeljük, az első lépés legyen mindig egy langyos vizes szappanos leöblítés. Ez azért nagyon jó, mert lefertőtleníti a bolhacsípés által kínzott területet. A viszketés enyhítésére házilag a bőr tejjel való lemosása a leghatásosabb módszer. Ha tej nincsen otthon, akkor a tejsavó is megfelelő erre a célra.

A szúnyogok távol tartásánál már bevált módszerként emlegetik a bőr eukaliptusz vagy a borsmentaolajjal házilag való bedörzsölését. Ha rendelkezünk ezekkel az anyagokkal otthon, érdemes lehet megpróbálni a bolhacsípések megelőzéseként is ezt a módszert.

  
Iktatva: Egészség, Életmód Címkék: , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014