Bohóc jelmez készítése házilag

Ha a gyerek pár nappal a farsangi buli előtt még nem tudja eldönteni, mi legyen, az egyik legjobb megoldás, ha ilyenkor beöltöztetjük bohócnak. A bohóc jelmez készítése házilag viszonylag gyorsan kivitelezhető, és az sem baj, ha nem lesz tökéletes rajta a varrás. Ha rászánunk egy kis időt, egy délután alatt el is készíthetjük.

A bohóc jelmez készítése házilag talán azért is annyira egyszerű, mert ha már eleve mintás darabokat választunk, nem kell vele sokat foglalkozni. Gyerekek esetében jó választás lehet, ha felsőnek egy bodyt használunk, melyre foltokat varrhatunk. Minél szabálytalanabb a forma, annál mókásabb és vidámabb lehet az összeállítás.

Bohóc jelmez készítése házilag

Bohóc jelmez készítése házilag

Nadrágként egy otthoni, elszakadt játszónadrág ugyanúgy megfelel, mint egy használt pizsamanadrág. A bohóc jelmez készítése házilag természetesen nem merül ki a felső és a nadrág elkészítésénél, hisz az igazi bohócoknak arcfestés is jár. Ezt legkönnyebben saját sminkkészletünkkel oldhatjuk meg, de ugyanúgy megteszi a testfesték is.

A bohóc jelmez készítése házilag egy szórakoztató programnak is megfelel, mivel a foltokat a gyerekek is nagyon ügyesen ki tudják vágni, és textilragasztó segítségével fel is ragaszthatják a nadrágra vagy a felsőre. Színek tekintetében jó, ha fehér vagy világos alapot választunk, amin a foltok a szivárvány minden színében lehetnek majd, hisz minél színesebb egy bohóc, annál jobb.

  
Iktatva: Hobbi, Kreatív Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014