Batman jelmez készítése házilag

Batman az egyik olyan hős, így az egyik olyan jelmez is, amit soha nem unnak meg a kisfiúk. Minden évben rengeteg kis denevérember megy farsangi buliba. A batman jelmez készítése házilag igényel egy kis varrástudást, de kézzel is elkészíthető, nem feltétlenül szükséges hozzá varrógép. A lényeg úgyis azon van, hogy jelmezünk azt az egy alkalmat kibírja.

A batman jelmez készítésénél házilag első lépésként az alapanyagokat beszerezzük. Szükség van egy ezüst vagy szürke cicanadrágra, fekete sapkára valamint fekete bélésanyagra. A fekete csizma kiválóan helyettesíthető fekete hosszú szárú zoknival is, de ez persze csak akkor érvényes, ha kellően meleg a helyiség, ahol a gyerkőcök bulizni fognak.

Batman jelmez készítése házilag

Batman jelmez készítése házilag

A palásthoz szükségünk lesz a fekete anyagra, melyre kézzel a két végére akasztót varrunk. Az ismert batman jelet megoldhatjuk nyomtatással is, de ha érzünk magunkban annyi kézügyességet, akkor szabadon ki is vághatjuk, hogy a batman jelmez készítése házilag igazán egyedi legyen.

A batman jelmez készítésénél házilag utolsó lépésként sapkából kivágjuk az arcra kerülő maszkot. Ha szerencsénk van és kapunk akkora sapkát, amekkora a gyerek orráig leér, akkor csak a szem helyét kell kivágnunk. Amennyiben nem sikerült ekkora sapkát beszereznünk, akkor egy álarc és egy sapka kombinációjával is kivitelezhetjük a fejre kerülő maszkot.

  
Iktatva: Hobbi, Kreatív Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014