Babzsákfotel készítése házilag

Babzsákfotelt házilag készíteni nem egy ördöngős feladat, azonban némi kézügyességre azért szükségünk lesz hozzá. Ha nagyban le szeretnénk egyszerűsíteni a feladatot és szerencsénk van, akkor tudunk vásárolni kész huzatot. Ha ez nem megy akkor marad a házilag készített változat.

Összesen 8 méter anyagra lesz szükségünk. A varráshoz használt cérna kiválasztásánál törekedjünk arra, hogy minél erősebb legyen, így tartósabb lesz a házilag készített babzsákfotelünk. Kell még 2 db 80 cm-es zippzár, varrógép, szabásminta, olló és filctoll. Először egy 90 cm átmérőjű körre lesz szükségünk, ezt kell kivágnunk a kiválasztott anyagunkból. Figyeljünk arra, hogy egy kicsit nagyobb legyen, mert a széleket majd be kell szegnünk.

Babzsákfotel

Babzsákfotel

A kör közepére varjuk bele az egyik zippzárat, így ez lesz a házilag készített babzsákunk alja. Ezt majd nem kell nyitogatnunk, és mivel a padlón lesz, így érdemes elrejteni, hogy ne karcolja meg a vele érintkező felületeket. Ezután rá kell varrnunk a palástját, majd az ülés részét amely alakja ovális lesz. E két utolsó anyagdarabot érdemes kétszer is átvarrni, mert ahogy a babzsákfotelre rá fogunk ülni, ez a varrás terhelődik majd a legjobban.

A házilag készített babzsákfotelt érdemes két rétegűre csinálni. Tehát ha az első réteg varrásával készen vagyünk, akkor ugyanazt a folyamatot mégegyszer meg kell ismételnünk, és miután az egyik anyagot megtöltöttük, utána rá kell húzni a külső réteget is.

  
Iktatva: Kreatív Címkék: ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2012