Bőrradír és arcradír készítése házilag: kávézacc és olívaolaj

A kávézacc remek bőrradírozó eszköz, és aki szereti a kávét, annak biztos van elegendő kávézacc az otthonában. Könnyedén eltünteti az elhalt hámsejteket, ezen kívül pedig még a narancsbőrre is hatásos csodaszer.

Ha bőrradírt vagy arcradírt szeretnénk készíteni házilag, mindössze kávézaccra lesz szükségünk és egy olyan tetszőlegesen kiválasztott keverőanyagra, melynek segítségével a kávézacc könnyen felvihető és kenhető lesz bőrünkön. A keverőanyag lehet: tej, méz, olívaolaj, babaolaj, tusfürdő, testápoló vagy bármi, ami éppen eszünkbe jut és össze tudjuk keverni vele a kávézaccunkat.

Bőrradír és arcradír készítése házilag kávézacc és olívaolaj

Bőrradír és arcradír készítése házilag kávézacc és olívaolaj

Amennyiben bőrradírt vagy arcradírt készítünk házilag kávézacc felhasználásával, ügyeljünk arra, hogy a masszát jól keverjük el, és adagoljunk hozzá elegendő adalékanyagot, mert ha ezt nem tesszük meg, a massza erősen karcolni fogja és még fel is sértheti bőrünket. A másik nagyon fontos dolog, hogy ha például tejet vagy olyan keverőanyagot adunk hozzá a zacchoz, mely nem teszi kellőképpen bőrbaráttá a kapott masszát, akkor csepegtessünk hozzá pár csepp olívaolajat vagy babaolajat is, hogy így a radírt bőrkímélőbbé tegyük.

A bőrradír és arcradír készítése házilag kávézaccal és olívaolajjal az egyik legegyszerűbben elkészíthető házi pakolás. Teljes mértékben természetes, hasznos és elrontani se nagyon lehet, ráadásul a kávézaccot is hasznosítani tudjuk általa. Mindenképp érdemes kipróbálni, mert sokan már évek óta nem is használnak másfajta bőrradírt, mint a házilag elkészített kávézaccot.

  
Iktatva: Életmód, Szépség Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014