Bőrfiatalító arcpakolás házilag

Nagyon sok kiváló bőrfiatalító arcpakolás létezik manapság, a leghatásosabbak mégis a házilag készítettek, főként azért, mert nem tartalmaznak káros vegyszereket. Az egyik ilyen házilag készített bőrfiatalító arcpakolás receptje a következő: reszelt krumplit keverjünk össze három evőkanál mézzel, 2 evőkanál kamillateával és egy kanál tejporral, ügyelve arra, hogy sűrű masszát kapjunk. Ezt egyenletesen vigyük fel az arcunkra, hagyjuk rajta 15 percig, majd langyos vízzel távolítsuk el.

Ennek a bőrfiatalító házi arcpakolásnak az összetevői nagyon pozitívan hatnak az arcbőrre. A kamillának és a méznek gyulladáscsökkentő hatása van, ez segíti a pattanások kezelését, a nyers krumpli tejporral ötvözve pedig kisimítja a bőrt. Miután lemostuk a pakolást, érdemes tonizálni, majd a megmaradt kamillateába mártsunk steril gézt, és azt helyezzük az arcunkra.

Bőrfiatalító arcpakolás házilag

Bőrfiatalító arcpakolás házilag

A bőrfiatalító arcpakolás házilag készített változata mellett rakhatunk zöld citromkarikákat a szemhéjunkra, mely főként a karikás szemekre ajánlott. Szintén bőrkisimító csodaszer, ha friss mentaleveleket – kb. egy maréknyit – összeturmixolunk cickafarkfűvel és olívaolajjal. Ezt a masszát 20 percig hagyjuk hatni. Bőrünk teljesen felfrissül, a pórusok összehúzódnak.

A bőrfiatalító arcpakolások házilag készített változatai pozitív hatásúak, rendszeres használat mellett a hatás garantált. Ezeket a pakolásokat érdemes hetente egyszer elkészíteni, hogy hatásuk hosszantartó, érezhető legyen. Pár hetes kezelés után a bőrünk matt-hatású, feszes és egészséges lesz.

  
Iktatva: Életmód, Szépség Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013