Büdös macskaalom szagtalanítása házilag

Sokan tartanak macskákat a lakásban. A vélemények természetesen megoszlanak ezzel kapcsolatban. Sokan azt gondolják, hogy nem túl higiénikus, mert egyrészt a macska szórja a szőrét a lakásban, másrészt a kis, illetve a nagy dolgát is ott kell végeznie és nem a szabadban. Szerencsére a szobatisztaságra könnyű őket ránevelni, azonban a macskaalom szagtalanítása már nehezebb feladat házilag.

Büdös macskaalom szagtalanítása házilag

Büdös macskaalom szagtalanítása házilag

A boltokban rengeteg féle-fajta macskaalom kapható, vannak már egészen jó minőségű nedv- és szagszívó változatok is. Sokaknak azonban egyik sem válik be igazán, mert mindig érezni vélik a házi macskaalom szagát. Lehet sok mindennel próbálkozni, ha már semmi nem használt jöjjön néhány praktika, amit még ki lehet próbálni házilag.

Sokszor azért nem tudjuk eltüntetni a házi macskaalom szagát, mert nem maga az alomnak használt anyag büdös, hanem az a tálca itta be teljesen a szagot, amiben az almot tartjuk. Ahhoz, hogy ezt megelőzzük itt egy könnyű házi trükk. Vájunk ki egy akkora lapot kartondobozból, amekkora az alomtálca nagysága, és ennek az egyik oldalát fedjük be ragasztó és alufólia segítségével.

Ezt tegyük a tálcára és csak erre tegyük a macskaalmot. A szag hatástalanítására megoldás lehet a citrom is. Csak vágjunk egy citromot ketté házilag és tegyük a macskaalom mellé. Amellett, hogy a citrom megköti a kellemetlen szagokat, friss illatot is áraszt a lakásban. Végül, de nem utolsó sorban a macskaalom tisztítása hetente ajánlott. Ez házilag ammónia és szódabikarbóna segítségével könnyedén kivitelezhető.

  
Iktatva: Házi praktikák Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2015