Bébiétel készítése házilag

Bébiételt nagyon egyszerű házilag készíteni. Higgyék el, megéri a fáradtságot, hiszen így adalékanyag-mentesen tudjuk táplálni a gyermekeket. Az még jobb, ha a házi bébiétel alapanyagául olyan zöldségeket és gyümölcsöket használunk, amelyeket magunk termeltünk meg, hiszen így a vegyszermentesség is garantálva van.

Bébiétel készítése házilag

Bébiétel készítése házilag

A házi bébiétel elkészítésének módja minden zöldség és gyümölcs esetében ugyanaz. Először győződjünk meg az alapanyagok frissességéről. Nem érdemes túl érett dolgokat felhasználni, hiszen könnyen hasmenéshez vezethet. A minőségi alapanyagokat is ugyanolyan alaposan meg kell mosni, valamint a tálakat, evőeszközöket is fertőtlenítsük.

A házi bébiételek előnye lehet a magas vitamintartalmuk. A vitaminok megőrzése érdekében az alapanyagok főzése helyett csak pároljuk őket. A pároláshoz is csak a puhuláshoz szükséges minimális időt vegyük igénybe. Sajnos a megpucolt és felkockázott zöldségek és gyümölcsök minősége rohamosan romlik, vitamintartalmuk csökken, így azokat azonnal használjuk fel minden esetben. A megpárolt alapanyagokat ne sózzuk, és ne cukrozzuk. Inkább készítsünk különböző keverékeket. Például a répa édeskés ízét jól ki lehet használni.

A megpárolt alapanyagokat botmixerrel vagy egy villa segítségével könnyen pépesíthetjük. Érdemes egyszerre 2-3 adagot készítenünk, hiszen műanyag dobozokban a hűtőben pár napig el tudjuk tárolni és így időt spórolhatunk magunknak. Fagyasztani nem érdemes a bébiételt, mert kiolvadás után lehet, hogy kicsit megváltozik az íze.

  
Iktatva: Konyha, Receptek Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014