Az immunrendszer erősítése házilag

Az immunrendszerünk erősítése egész évben fontos, de a téli, kora tavaszi időszakban kiemeltebb figyelmet kell fordítani rá. A téli időszak azért is nehéz az immunrendszerünk számára is, mert ilyenkor sokkal kevesebb zöldséget és gyümölcsöt viszünk be a szervezetünkbe.

Immunrendszer erősítése házilag

Immunrendszer erősítése házilag

Az immunrendszer házilag való támogatásának első lépése a tavaszi időszakba egy tisztítókúra tartása. Itt nem kell drasztikus dolgokra gondolni, azonban a télen lerakódott káros anyagoktól fontos, hogy megtisztítsuk a szervezetünket. Ez nem is olyan nehéz feladat, hiszen a megfelelő táplálkozásra könnyen oda tudunk figyelni házilag is. A sok zöldség és gyümölcs mellett a fehér húsok fogyasztása az, ami növelheti az immunrendszerünk ellenálló képességét.

Az apró trükkök közé tartozik például a fokhagyma fogyasztása. Ebből, ha tudunk nyersen együnk meg minden nap kettő gerezdet, de ha így túl erős, akkor a házilag készített ételekben sütött vagy főtt állapotban is fogyasztható. Fontos lehet még, hogy megfelelő folyadékot juttassunk be a szervezetünkbe. Ez természetesen tiszta víz vagy tea formájában történjen, de az alkoholtartalmú vagy magas cukortartalmú italok formájában.

Az immunrendszerünk működésében akkor is problémák léphetnek fel, ha nem megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyagot vittünk be. A házilag alkalmazható gyógynövények közül az orbáncfű például nagyon hatásos lehet, míg a piacokon kapható virágpor szedése sok más betegség megelőzése mellett a szervezet tápanyagszükségletét is biztosítani tudja.

  
Iktatva: Egészség, Életmód Címkék: ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014