Asztma kezelése házilag

Az allergiával, illetve az asztmával küzdő betegek száma sajnos egyre nő a világon.Gyógyszerek vannak ezen betegségek kezelésére, azonban a tapasztalat az, hogy teljes mértékben egyik sem szünteti meg a tüneteket. Sokan a hagyományos gyógyszerek mellett házilag készített szerekkel is szeretnek kísérletezni. Ha ugyanazt a hatást természetes módon is el lehet érni, akkor nem érdemes szintetikus anyagokkal mérgezni a szervezetünket. A házilag alkalmazott szerek ráadásul általában sokkal olcsóbban is.

A fokhagyma segít az asztma által okozott panaszok enyhítésében

A fokhagyma segít az asztma által okozott panaszok enyhítésében

Az asztma kezelésének legegyszerűbb házi módja ha a beteg naponta elfogyaszt egy nyers almát. Ha van otthon mézünk és reszelt tormánk, akkor a következő recept szerinti szert is könnyedén el tudjuk házilag készíteni az asztma kezelésére. Keverjünk össze 3 egységnyi reszelt tormát 1 egységnyi mézzel, majd minden étkezés közben (naponta háromszor) vegyünk be belőle egy teáskanállal. Sajnos a méz miatt ezt a házilag készített keverék cukorbetegek nem ajánlott.

A hagymafélék közül a fokhagyma fogyasztása köztudott, hogy rendkívül hasznos. Azt azonban csak kevesen tudják, hogy az asztma kezelésében is nagy segítségére lehet a betegnek. A fokhagymadarabokat főzzük meg, majd ha kihűltek, még langyos állapotukban fogyasszuk el. Emellett készíthetünk belőle szirupot is ha a főtt darabokat egy kis vízzel összeturmixoljuk. Az utóbbi recept talán egy kicsit bizarr, úgyhogy azt csak a “bátrabb” asztmában szenvedő betegeknek ajánljuk. Ha szeretünk teázni, akkor fogyasszunk sok házilag főzött százszorszépteát az asztma által okozott tünetek enyhítésére.

  
Iktatva: Egészség, Életmód Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013