Arcpakolás házilag száraz bőrre

Ez a bőrtípus van leginkább kitéve a korai ráncosodásnak, ezért különleges ápolást igényel. Javaslunk tíz egyszerű arcpakolást száraz bőrre természetes alapanyagokból: 1. Keverjünk össze két zöld banánt egy kanál mézzel és 150 ml joghurttal, vigyük fel arcunkra, várjunk 20 percet, majd bő langyos vízzel öblítsük le.

2. Egy tojásfehérjét verjünk habbá, adjunk hozzá egy kiskanál mézet és egy evőkanál olívaolajat. Kenjük arcunkra és nyakunkra, hagyjuk rajta 5-10 percet, és hideg vízzel öblítsük le. 3. A tojásfehérjét egy citrom levével és 100 gramm zabkásával elvegyítve szintén jó arcpakolást kapunk száraz bőrre.

Arcpakolás házilag száraz bőrre

Arcpakolás házilag száraz bőrre

4. Egy evőkanál vaj 30 ml vízzel elegyítve kiváló arcpakolás házilag száraz bőrre, ezzel viszont kifejezetten csak a száraz részeket kell bekenni, majd 15-20 perc múlva távolítsuk el hideg vízzel. 5. Egy banánt nyomjunk szét villával, vigyük fel 10 percre bőrünkre, ezután előbb langyos, majd hideg vízzel öblítsük le. 6. 150 gramm epret vegyítsünk el 200 gramm tejföllel, félóráig hagyjuk állni bőrünkön, utána mossuk le.

7. Két darab hámozott, sült almát egy evőkanál mézzel keverjünk el, vigyük fel arcunkra, 20 perc után mossuk le. 8. Egy sült paradicsomot meghámozunk, és ezt kenjük rá arcunkra, melyet 20 perc után távolítunk el. 9. Egy különleges maszk: fél csésze mustárhoz 2 evőkanál víz és néhány friss rózsaszirom szükséges. Vigyük fel fél órára, majd öblítsük le. 10. A papayát közvetlenül alkalmazhatjuk száraz bőrre.

  
Iktatva: Életmód, Szépség Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013