Alvászavar kezelése házilag

Ha valaki több mint 1 hónapig nem tud annyit aludni amennyire szüksége lenne,akkor már alvászavarról beszélünk. Ez több szempontból sem jó. Aki alvászavarral küzd nem tudja kipihenni rendesen magát az éjszaka folyamán, másnap viszont ugyanúgy teljesítenie kell a munkahelyén vagy az iskolában mintha kialudta volna magát. Ha hosszú ideig tart ez az állapot betegség is kialakulhat belőle. Ezért nagyon fontos az alvászavart kezelni, természetesen mielőtt orvoshoz fordulunk megpróbálhatjuk házilag is.

Alvászavar kezelése házilag

Alvászavar kezelése házilag

A házilag alkalmazott gyógykezelés első lépése, hogy iktassuk ki az étrendünkből az élénkítő italokat. Ilyen például a kóla, a kávé, a kakaó, a különböző energiaitalok vagy a fekete tea. Ha mégis megkívánjuk valamelyiket még délelőtt fogyasszuk el. Népi megfigyelések szerint a jobb oldalon fekvés segíti az elalvást, hiszen ekkor nem a szívünket nyomjuk és jobban tudja a vért keringetni.

A házilag készített ételek és italok is segíthetik az alvászavar leküzdését. Ha nem alszunk jól együnk sok almát és mézet. Ezeket lefekvés előtt körülbelül negyed órával érdemes elfogyasztani. Ha egy pohár (2 dl) vízbe 2 teáskanál almaecetet és 2 teáskanál mézet elkeverünk, akkor ez a házilag készített, egyébként nagyon finom ital is elő tudja segíteni a nyugodt alvásunkat.

Aki szeret beleülni a kádba, az készíthet magának házilag olyan fürdőt, mely ugyancsak elő tudja segíteni az alvászavar leküzdését. A fürdővízbe kamilla vagy levendula kivonatot csepegtessünk és 5 percre üljünk bele relaxálni.

  
Iktatva: Egészség, Életmód Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013