Almás arcpakolás házilag

Az almának rendkívül sok hasznos tulajdonsága van. Többféle vitamint és antioxidánst tartalmaz. A házilag készített almás arcpakolással nagyon jó eredményeket érhetünk el. Az egyik ilyen almás arcpakolásnak tartalmaznia kell 5-6 darab közepes méretű almát, ezt összeturmixolva 3 evőkanál mézzel furcsa állagú, nagyon jó illatú masszát kapunk, amit ha szép lassan felviszünk a bőrünkre, és 15-20 percet várunk, öblítés után az eredmény már érezhető lesz.

Az almás arcpakolás házilag főképp nyár végén kiváló, regenerálja a leégett bőrt, segíti a hámsejtek megújulását. Többféle almás arcpakolás létezik, az egyszerűbb változatot az említett recept alapján készíthetjük el, ám sokan joghurtot is kevernek hozzá, hogy a bőr még hidratáltabb legyen.

Almás arcpakolás házilag

Almás arcpakolás házilag

Az almás arcpakolás házi alkalmazása előtt mindenképp használjunk bőrradírt, ez nagyon fontos a pakolás hatékonysága miatt. Ha épp nincs bőrradírunk, szintén készíthetünk házilag, almából. Az almaecetet tejjel és olyan szemcsés anyaggal keverünk össze, amely nem oldódik fel az ecet hatására, és ezzel finoman megmasszírozzuk az arcbőrünket. Ha pedig a legegyszerűbb megoldást választjuk, kristálycukorral dörzsöljük be az arcunkat, ezzel szintén jó hatást érhetünk el.

Az almás arcpakolás házilag pattanások kezelésére is alkalmas. A méznek számos jó tulajdonságai közt említhetjük gyulladáscsökkentő hatását is, melyet ha az almában található savval ötvözzük, amely megtisztítja a bőrt, a pattanások megszüntetésére is alkalmas pakolást kapunk.

  
Iktatva: Életmód, Szépség Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013