Akril fürdőkád felújítása házilag

Egy új fürdőkádat megvenni nem olcsó mulatság, ráadásul a beépítéséhez is sokaknak szakembert kell hívniuk, ami még jobban megemeli a költségeket. Ha azonban bátrak vagyunk és nem sajnáljuk rá az időt, akkor házilag saját magunknak is felújíthatjuk a régi akril fürdőkádunkat sokkal kisebb anyagi ráfordítással.

Akril fürdőkád felújítása házilag

Akril fürdőkád felújítása házilag

Az akrilkád házilag kivitelezett felújításához a következő eszközökre lesz szükségünk: kádfesték (ez teszi ki a felújítási költségek körülbelül 90%-át, de messze elmarad egy új fürdőkád árától), fólia, csiszolópapír, rongy, hígító, ecet, szivacs. A házi felújítás első lépése, hogy takarófóliát teszünk azokra a helyekre, amelyeket meg szeretnénk óvni attól, hogy festékesek legyenek. Érdemes ezt a lépést nagyon alaposan elvégezni, mert sokórányi súrolástól és takarítástól kímélhetjük meg magunkat pár perc ráfordítással.

Ahhoz, hogy a festék jól befogja a felületet és olyan legyen az akril fürdőkádunk, mint új korában nagyon fontos a kezelendő felület lecsiszolása és zsírtalanítása. A csiszolás után a képződött port mindenképpen le kell mosnunk, majd meg kell a felületet nagyon alaposan szárítani. Ezután jön a felület zsírtalanítása, amit vegyszerrel vagy házilag ecettel is kivitelezhetünk. A zsírtalanítás után egy tiszta száraz ronggyal töröljük szárazra a felületet vagy várjunk amíg megszárad.

A fenti előkészítő műveletek után jön a festés. Amire itt érdemes figyelni, hogy egyszerre csak annyi festéket keverjünk be amennyivel dolgozunk, mert könnyen besűrűsödhet és akkor már nem lehet vele szépen egyenletesen festeni. A festés után várjunk két napot a száradással és csak utána kezdjük használni a házilag felújított akril kádat.

  
Iktatva: Felújítás, Otthon Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2015