Akácszörp készítése házilag grillezéshez

Ha már unjuk a hagyományos szörpöket és szeretnénk a vendégeinket nagyon meglepni valami különlegességgel, akkor készítsünk házilag akácszörpöt. A nyár a grillpartik ideje, ha mi rendezzük akkor a házi akácszörppel garantált a siker. Elkészítése egyáltalán nem bonyolult, aki bodzaszörpöt készített már az akácszörpöt is tud készíteni.
Akácszörp készítése házilag grillezéshez

Akácszörp készítése házilag grillezéshez

A grillezéshez kiváló házi akácszörp hozzávalói a következőek: egy kg akácvirághoz 8 liter víz kell, 6 db citrom, 150 gramm borkősav, 8 kg cukor és egy kiskanál nátrium-benzoát.  Alapszabályként elmondható, hogy ahány liter vizet felhasználunk annyi kg cukor kell bele.
A házi akácszörp elkészítésének menete: Az akácvirágot mindenképpen tiszta környezetből szerezzük be a házi szörpünk elkészítéséhez. Nem ajánlatos forgalmas út mellől szüretelni, hiszen a forgalom okozta szennyeződések a vízzel való lemosáskor nem távolíthatóak el. Az akácvirágokat miután megfelelő helyről beszereztük mossuk meg jó alaposan és a szárakat csipegessük le. A citromot is mossuk meg és vágjuk fel vékony szeletekre.
Az előírt vízmennyiségbe tegyük bele a megmosott virágokat, az előkészített citromkarikákat, valamint a bőrkősavat és hagyjuk pihenni három teljes napig. A pihentetés közben azért időnként keverjük át jól az egészet. Ha eltelt a három nap akkor a keveréket le kell szűrni. Ha ez megtörtént mehet bele a cukor és a nátrium-benzoát. A házi akácszörpünk akkor van teljesen kész ha a cukor feloldódott. Ekkor lehet üvegekbe önteni és a kamrába behordani.
  
Iktatva: Konyha, Receptek Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2015