After eight házilag

Az after eight mentolos csokoládé eléggé megosztja az embereket. Van, aki nagyon szereti, és van, aki ki nem állhatja. Annak, akinek kedvencei közé tartozik, ajánlott az after eight-et házilag elkészíteni. Viszonylag könnyű a recept, és ha ezzel lepjük meg hasonló ízlésű kedvesünket vagy barátunkat, biztosak lehetünk a hatásban.

Az after eight házilag készült variációjában a legfontosabb alapanyag a borsmenta tea és a mentaszirup. A töltelék hozzávalói ízlésünk szerint változhatnak. Lehet csokiból és habtejszínből is készíteni, de van, aki a sűrített tejre esküszik. Próbáljuk ki mindkét lehetőséget, hogy eldönthessük, nekünk melyik ízlik jobban. Az elkészítés módja általában ugyanaz. Akár a tejszínt, akár a sűrített tejet választjuk, először meg kell langyosítani, majd a borsmenta tea filterét egy teatojásba beleáztatni. A krém ettől már kap egy enyhe zöld színt. A mentaszirup nem csak kellemes ízt ad, de kifejezetten jól is színez.

After eight házilag

After eight házilag

Az after eight házilag ugyanúgy csokival van borítva, mint a bolti társa. Válasszunk bon-bonformát, mert ebben a legkönnyebben elkészíteni. A csoki legyen jó minőségű, de ezúttal a keserű csokit inkább hanyagoljuk.

Ha elkészült az after eight házilag, akkor semmi más dolgunk nincs, mind megvárni, míg megkeményedik. Ha kedvünk tartja, akkor fehér csokit matcha teaporral zöldre színezhetünk, majd ezzel díszíthetjük.

  
Iktatva: Konyha, Receptek Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013