Adventi asztaldísz házilag

Egy szépen és igényesen elkészített adventi asztaldísz meghitt, meleg hangulatot kölcsönözhet otthonunknak. Az utóbbi időben az adventi koszorú mellett az adventi várakozás egy másik igen fontos kellékévé vált az adventi asztaldísz. Az adventi asztaldíszt házilag is nagyon szépen el lehet készíteni, csak használnunk kell kreativitásunkat. A lehetőségek tárháza szinte kimeríthetetlen, egyszerűtől a bonyolultig gyakorlatilag bármilyen asztaldíszt el tudunk készíteni még akkor is, ha nincs túl nagy kézügyességünk.

Az adventi asztaldísz házilag könnyebben elkészíthető, mint például egy adventi koszorú, mivel nem kell itt bíbelődnünk a különböző ágak, gallyak, szalmakoszorú összefűzésével, hanem csak egy tálacskát kell gyertyával és különböző dekorációs tárgyakkal ízlésünk szerint kidíszítenünk.

Adventi asztaldísz házilag

Adventi asztaldísz házilag

Lássuk a néhány legegyszerűbb kelléket, amikkel nagyon könnyen tudnunk adventi asztaldíszt készíteni házilag. Szükségünk lesz először is egy kis tálacskára, erre tesszük majd rá a gyertyát és a dekorációs elemeket. A tálacska lehet átlátszó vagy akár színes is, de ha színes tálat választunk, akkor figyeljünk arra, hogy a gyertya színe és a dekorációs elemek harmonizáljanak ennek színével.

Erre a tálacskára ragasszuk rá a gyertyánkat (általában középre szokták), majd helyezzük köré a fenyőágakat, tobozokat, magvakat. Itt gyakorlatilag bármilyen termés szóba jöhet, amiről úgy gondoljuk, hogy ide talál. A tálacska tartalmát aranyzsinórral is díszíthetjük, szórhatunk rá csillámport, reszelhetünk rá narancshéjat vagy kókuszt, és kész is az adventi asztaldísz házilag.

  
Iktatva: Hobbi, Kreatív Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013