A tökéletes házi gyümölcstorta trükkjei

A tortákat mindenki szereti. A cukrászdákban rengeteg változat kapható, azonban a házilag sütött tortáknak nincsen párja. Nyáron az egyik legkedveltebb torta a gyümölcstorta. Ez nem túl édes és tele van vitamindús szezonális gyümölcsökkel. Mielőtt azonban nekilátunk házilag a sütésének érdemes pár trükknek a birtokában lennünk.

Finom házi gyümölcstorta

Finom házi gyümölcstorta

A tésztát a hagyományos recepttel ellentétben vaj helyett 1 tojással és natúr joghurttal is összekeverhetjük, így sokkal könnyedebb tésztát fogunk kapni. A sütésnél oda kell figyelnünk arra, hogy milyen gyümölcsöket teszünk a tetejére. Az almának és a körtének hosszabb a sütési ideje, így azokat rátehetjük a tésztára már a sütés kezdete előtt. Az eper, a málna, a ribizli, a meggy és a cseresznye azonban hamarabb megsülne, mint a tészta, így ezeket a tészta elősütése után érdemes csak rárakni.

A tésztát érdemes egy kis zsemlemorzsával vagy liszttel elkevert kristálycukorral beszórni, így a gyümölcsök által kiengedett levet könnyedén megköthetjük házilag. Sütéskor érdemes a sütő aljára egy hőálló tálban vizet rakni, ugyanis ebből a vízből gőz fog keletkezni és ettől puha, omlós lesz a házi gyümölcstortánk tésztája.

Ha túl sok lett a tészta, akkor alufóliába csomagolva a fagyasztóban tudjuk tárolni a következő sütésig, ami biztosan hamar el fog jönni, ha jól sikerült házilag a gyümölcstortánk. A tálalását tejszínhabbal dobhatjuk fel, de nélküle önmagában is tökéletes sütemény.

  
Iktatva: Konyha, Receptek Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013