A herpesz kezelése házilag

Ahogyan a pattanások, kiütések, gyulladások kezelésére vannak természetes praktikák, ugyanúgy a herpesz kezelése házilag is megvalósítható, ráadásul igen egyszerűen. A természetes alapanyagok között ott a jég, az ecet, a citromfű, valamint a teafaolaj, de mindezek mellett vannak más kezelési lehetőségek is.

A herpesz vírusos eredetű hólyagos megbetegedés, melynek két fajtája ismeretes: a nemi szerven megjelenő, valamint az ajkakon megjelenő herpesz. Ha bizsergést érzünk ajkunk körül, gondolhatunk arra, hogy valószínűleg herpeszünk lesz, mely apró égő hólyagocskákból áll. Véglegesen nem lehet megszabadulni e betegségtől, csak felgyorsíthatjuk a gyógyulási időt, vagy megakadályozhatjuk a kiújulást. A herpesz kezelése házilag is segíthet nekünk ebben.

A herpesz kezelése házilag

A herpesz kezelése házilag

A leghatásosabb recept erre a teafaolaj (mely természetes fertőtlenítőszer) és az olívaolaj együttes hatása. Ezeket azonos arányban kell összekevernünk, majd napi 2-3 alkalommal felvinnünk. Tehát a herpesz kezelése házilag igen egyszerű, és nem igényel sok időt.

Amivel még felléphetünk herpesz ellen, az a vitaminok. Amikor legyengül az immunrendszerünk, általában megjelennek a herpeszek, ezért figyelnünk kell arra, hogy sok vitamint, vagy propoliszt vigyünk be szervezetünkbe ahhoz, hogy immunrendszerünk újra felerősödhessen. Mindezek mellett jó, ha kerüljük a stresszes helyzeteket, és kipihenjük magunkat, mert a herpesz stressz hatására is megjelenhet. Szedhetünk cinket, vagy használhatjuk a már igen ismert és jól bevált aloe verát bármilyen formában.

  
Iktatva: Egészség, Életmód Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013