Önöntöző készítése növényeknek házilag

Mikor nyaralni megyünk, nyáron minden családban felvetődik a kérdés, hogy mi lesz szeretett növényeinkkel, hogyan fogják átvészelni a meleget. Nyáron ugyanis több vizet igényelnek, mint télen, így ha csak egy hétre megyünk is nyaralni, gondoskodnunk kell róluk, hogy ki ne száradjanak. A szerencsésebbek rokonokat vagy megbízható szomszédokat megkérnek, hogy legalább egyszer öntözzék meg a növényeket, azonban akinek nincsen mozgósítható embere, azoknak maradnak a házi megoldások.

Önöntöző készítése növényeknek házilag

Önöntöző készítése növényeknek házilag

Érdemes a szoba olyan pontjára helyezni a növényeket, ahol nem éri közvetlen napfény, mert akkor tovább bírják víz nélkül. Indulás előtt locsoljuk be őket és a levegőbe is spricceljünk vizet, hogy megfelelő legyen a páratartalom. Ezek azonban csak átmeneti megoldások, hasznos lehet, ha a növényeink számára önöntöző rendszert készítünk házilag.

A szerencse az, hogy egy ilyen önöntöző elkészítése nem túl bonyolult, házilag könnyedén megoldható, ráadásul olyan alapanyagokból készíthető, melyek a legtöbb esetben hulladékként végeznék a háztartásokban. A legegyszerűbb önöntöző rendszer műanyag flakonból készül. A lényeg, hogy a flakonon hagyjuk rajta a kupakját, majd lyukasszuk ki, de csak egy nagyon kicsit. Ezután töltsük tele a flakonunkat vízzel. Ha ezzel készen vagyunk, fordítsuk fel a flakont és nézzük meg, hogy mennyire folyik belőle a víz.

Ha csak csepeg, akkor készen is vagyunk a házilag előállított önöntöző rendszerünkkel. Ezután, már csak annyi dolgunk maradt, hogy felerősítsük fejjel lefelé az öntözni kívánt növény cserepe fölé. Így már nyugodtan indulhatunk a nyaralásunkra, biztosak lehetünk benne, hogy növényünknek sem lesz rossz dolga a szabadságunk alatt.

  
Iktatva: Házi praktikák Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014