Öblítő házilag

Sokszor még gyakorló háziasszonyokkal is előfordul, hogy amikor elindítaná a mosást, akkor veszi észre, hogy elfogyott az öblítője. Ilyen esetben sem kell azonnal a boltba rohanni. Öblítő házilag is készíthető, amihez nem kell más, mint víz, ecet és illóolaj. Akik nem kedvelik az ecet szagát, azok inkább használjanak almaecetet.

Öblítő házilag olcsón előállítható. Egy liter vízhez tegyünk 1-2 deciliter ecetet. Az ecet azért fontos, mert a ruhákon maradt esetleges mosószermaradványokat is eltünteti, mindemellett megvédi a ruhák színét. Használhatunk sima ecetet is, de az érzékenyebb orrúak választhatják az almaecetet, hisz annak kevésbé markáns az illata.

Öblítő házilag

Öblítő házilag

A vizet és az ecetet töltsük literes palackba, majd adjunk hozzá a kedvenc illóolajunkból. A teafa illóolaj kitűnően fertőtlenít, a levendula ellazít, de természetesen mindenki olyan illatot használ, amit igazán kedvel.  Az öblítő házilag nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Csupán pár perc az egész, és fillérekből megvan. Nem mellékesen így igazán olyan illatot áraszthat a ruhánk, amilyent szeretnénk.

Az öblítő házilag azért is jobb a boltban kaphatóknál, mert nem tartalmaz semmiféle vegyszert. Az így készített öblítő soha nem okoz allergiás reakciókat, hisz nincs sem tartósítószer benne, sem olyan színező anyag, amire egyre többen allergiások. Az ecetnek köszönhetően a színek sokkal üdébbek lesznek, hisz a vízkövet is eltávolítja idővel a házilag készített öblítő. Így ruháink sokkal puhábbak lesznek.

  
Iktatva: Házi praktikák Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014