Érelmeszesedés kezelése házilag

Az érelmeszesedés sajnos egy természetes folyamat, az öregedés velejárója. Akkor okozhat nagyobb problémát, ha túl korán idő előtt jelenik meg. Az érelmeszesedés súlyosabb esetben sajnos infarktushoz is vezethet, úgyhogy a gyógyításán kívül figyelmet kell fordítanunk a megelőzésére is.

Érelmeszesedés kezelése házilag

Érelmeszesedés kezelése házilag

A gyógymódok között szerencsére nagyon sok van, melyet házilag is tudunk kivitelezni. Az érelmeszesedés idő előtti kialakulásában szerepet játszhat az elhízás és a cukorbetegség is. A házilag készített ételek ne tartalmazzanak lehetőleg állati eredetű zsírokat, kerüljük a sok só és cukor fogyasztását. A vitaminok és ásványi anyagok megfelelő bevitele segíthet az érelmeszesedés kialakulásának megakadályozásában. Használjunk fel házilag minél több gyümölcsöt. zöldséget. Fogyasszunk sok csírát és magvakat.

Nagyon fontos, hogy próbáljunk minél több mozgást beépíteni a mindennapjainkba. A dohányzást mindenképpen kerülnünk kell. Hatásos lehet ez érelmeszesedés megelőzésében, ha házilag illóolaj kúrákat alkalmazunk. Stressz oldó és nyugtató hatású lehet a bazsalikom a citromfű, a jázmin vagy a kamilla illata. Az érelmeszesedés elleni harc egyik közkedvelt kelléke az úgynevezett gyógybor.

Készítésének a lényege, hogy egy liter borba tegyünk bele jó sok petrezselyemzöldet. A bor megválasztásánál nincsen kritérium, hogy vörös vagy fehér legyen, azonban a minőségre mindig adjunk. Tegyünk még bele egy-két kanál borecetet és tíz percig főzzük. Ezután adjunk hozzá 30 dkg mézet és még 5 percig főzzük. Ha kész szűrés után tiszta palackokban tároljuk.

  
Iktatva: Egészség, Életmód Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014