Érdekes színes pattogatott kukorica készítése házilag

A pattogatott kukoricát mindenki szereti, azonban lehet, hogy sokszor a hagyományos vajas, sós, sajtos ízeket unjuk már egy kicsit. Ha fel szeretnénk dobni a házilag készített pattogatott kukoricát, hogy elkápráztassuk a vendégeinket, akkor próbáljuk ki a következő receptet. A sikerélmény a látvány miatt garantált, hiszen egy nagyon érdekes, színes rágcsálnivalót tudunk házilag is könnyedén előállítani.

Érdekes színes pattogatott kukorica készítése házilag

Érdekes színes pattogatott kukorica készítése házilag

A recept elkészítéséhez pattogatni való kukoricára, vajra, cukorra, vízre, szörpre és ételfestékre lesz szükségünk, ami majd a színét adja. Az ételfestékek színét attól függően válasszuk ki, hogy mennyire szeretnénk érdekes, különböző színű pattogatott kukoricát előállítani házilag. Ha nincsen otthon ételfesték, nem kell rögtön a boltba szaladnunk, mert például kakaóporral is helyettesíthetjük.

Az elkészítése nagyon egyszerű. Egy serpenyőben melegítsük fel a vajat és mikor már teljesen folyós rakjuk bele a kukoricát. Fedjük le egy serpenyővel és időnként mozgassuk meg addig, amíg a pattogó hangokat halljuk. Közben egy másik edényben a cukrot s a vizet sziruppá főzzük, majd mikor a cukor már kezd barnulni, akkor beleöntjük a kiválasztott színező anyagot.

A főzet átkeverése után beleöntjük a házilag pattogtatott kukoricát, majd gyors mozdulatokkal összekeverjük. Egy szűrőkanál segítségével külön edénybe szedjük, és már tálalhatjuk is ezt az egyedi és érdekes csemegét.

  
Iktatva: Konyha, Receptek Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2015