Élesztős arcpakolás házilag

Az arcbőr ápolása nagyon fontos minden életkorban, hisz a levegőben található szennyeződések, valamint a nem megfelelő táplálkozás mind károsak bőrünkre. Rajta mutatkozik meg betegségünk, fáradtságunk, lelkiállapotunk. Ha nem szeretnénk kozmetikumokat vásárolni, készíthetünk otthon sokféle arcpakolást. Egyik legismertebb az élesztős arcpakolás házilag.

Az élesztőt már régóta használják a házi kozmetikában, hisz gyulladáscsökkentő, fiatalító, arckisimító hatása van, valamint apró szemcséjének köszönhetően finoman radírozza is a bőrt. Sokféle arcpakolást készíthetünk belőle. Magas a B-vitamin tartalma, ezenkívül tartalmaz káliumot és nátriumot, ami nélkülözhetetlen a sejtek működésében. Élesztős arcpakolást házilag nagyon könnyen készíthetünk: csak pár alapanyag, s már kenhetjük is fel.

Élesztős arcpakolás házilag

Élesztős arcpakolás házilag

Az élesztőt vegyíthetjük mézzel és uborkalével pattanásos bőrre. A méz fertőtlenít, az uborkalé nyugtatja a gyulladt bőrt. Ha tojásfehérjével és kevés tejszínnel keverjük el az élesztőt, máris egy csodaszert kapunk, amit a ráncok ellen vethetünk be. Ha bőrünk szürkének, fáradtnak tűnik, akkor is az élesztő lehet rá a megoldás. Joghurtba szórjuk az élesztőt, majd egy kis citromlével elkeverjük. Mindhárom pakolás hatóideje 10-15 perc. Langyos vízzel lemossuk, s csodálhatjuk a végeredményt.

A házilag készített élesztős arcpakolásokat kenhetjük arcunkra, nyakunkra, segítséggel akár a hátunkra is. Sokféle bőrproblémára lehet gyógyír, csak a megfelelő hozzávalókat kell belekavarni. Olcsó és hatásos kozmetikai szer, ami minden háztartásban megtalálható.

  
Iktatva: Életmód, Szépség Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013