Édesség házilag ajándékba

Ha egy gyereket vagy egy édességet kedvelő felnőttet szeretnénk megajándékozni, készíthetünk finomságot házilag is. Az édesség házilag készítve sokkal finomabb bolti társainál, ráadásul egyedi darabok is kikerülhetnek a kezünk alól.

Az édesség házilag lehet például csokoládé vagy karamell, de bon-bon is kerülhet az ajándékdobozba. Ha csokoládét szeretnénk készíteni, akkor szükségünk lesz tejporra, cukorra valamint jó minőségű keserű kakaóporra, illetve vízre. Ezeket alaposan össze kell főzni, majd ízlés szerint gazdagítani mazsolával, dióval, mogyoróval, de aszalt gyümölccsel is nagyon finom. Különlegességként tehetünk bele csilit is.

Édesség házilag ajándékba

Édesség házilag

A karamell is egy olyan édesség, melyet házilag is el lehet készíteni. A kristálycukrot karamellizáljuk, majd kavarunk bele mogyorót. Ezután fémlapra töltjük, hagyjuk egy keveset hűlni, majd formázzuk. Fém pogácsavágóval formákat is kivághatunk belőle. Ha van türelmünk, akkor nyalókához való pálcikát szúrhatunk bele. Aromákkal más-más ízt is adhatunk minden darabank.

A bon-bon jó választás lehet barátnőknek. Az édesség házilag készített változatai közül talán ez igényel a legtöbb munkát és ráfordított időt, de az ajándékozott arcán felragyogó mosoly mindenért kárpótolhat majd. Bármelyiket is választjuk az édességek közül, lényeges, hogy ízlésesen csomagoljuk be, esetleg masnit is köthetünk rá. Kedves figyelmesség, ha egy kis üdvözlőkártyát mellékelünk, amin szerepelhet az is, hogy mit tartalmaz a csomag.

  
Iktatva: Konyha, Receptek Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013