Faszén készítése házilag

Mivel a faszén felhasználása nagyon sokrétű a háztartásokban, ezért egyre nagyobb igény mutatkozik arra, hogy elő tudják az emberek maguknak is állítani házilag. A legáltalánosabb és legismertebb felhasználási módja például a szalonnasütés. Ha faszenet használunk, akkor sokkal könnyebben és gyorsabban tudunk tüzet gyújtani.

Faszén készítése házilag

Faszén készítése házilag

Emellett manapság egyre nagyobb teret kap az orvosi felhasználása is, ugyanis a faszén kiváló gyulladáscsökkentő és segít a szervezetünket a nem kívánatos méreganyagoktól megszabadítani. Külsőleg és belsőleg egyaránt használható. A faszén gyártása házilag egyáltalán nem bonyolult. A lényeg, hogy megfelelő alapanyagokat használjunk hozzá. A legalkalmasabb fafélék a bükk és a tölgy.

A legegyszerűbb faszenet házilag fém edényben készíteni. Egy olyanra lesz szükségünk, amelynek teteje is van, és azon lyukak vannak. Ez azért fontos, hogy a füst valahol ki tudjon menni. Erre nagyon oda kell figyelni a házi faszén készítésekor nehogy baleset érjen bennünket. Az üstöt vagy fém edényt úgy kell rögzítenünk, hogy alatta tüzet tudjunk rakni.

Minél magasabb hőmérsékletet sikerül házilag az üstben létrehozni, annál előbb készül el a faszén. Sajnos a folyamat elég időigényes, egy kis doboznyi házi faszén előállítása is belekerül 4-5 órába, de ha van türelmünk hozzá mindenképpen megéri vele foglalkozni.

  
Iktatva: Házi praktikák Címkék: , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014