Bazsalikomos citromfagyi készítése házilag

A fagyit mindenki szereti, jól hűsít a melegben, ezért nyáron sok fogy belőle. A cukrászdák kínálata nagyon változó, lehet kapni tényleg finom fagylaltokat is, de valószínűleg mindenki járt már úgy legalább egyszer, hogy csalódott a megvásárolt édességben. Ahhoz, hogy ez többször ne fordulhasson elő, készítsük el magunknak a fagyit házilag.

Bazsalikomos citromfagyi készítése házilag

Bazsalikomos citromfagyi készítése házilag

Íme itt egy igazán különleges házi bazsalikomos citromfagyi receptje. Ehhez nincs szükség fagyigépre, így bárki nyugodtan elkészítheti házilag is. A házi bazsalikomos citromfagyi hozzávalói a következőek. Egy liter joghurt, 4 db citrom, 30 dkg cukor vagy édesítőszer, bazsalikom ízlés szerint. Az elkészítése is rendkívül egyszerű. A joghurtot keverjük fel habosra, majd facsarjuk ki a citromok leveit és keverjük bele.

Ezután reszeljük le két citrom héját és öntsük a citromos joghurtba. Ha nagyon szeretjük a citrom savanykás ízét, akkor mind a 4 citrom héját nyugodtan reszeljük bele. A citromokat nagyon alaposan mossuk meg a felhasználás előtt, mert vegyszerrel kezelik a külsejüket.

Ha ezzel készen vagyunk ízlés szerint tegyünk bele szárított bazsalikomot. Ha esetleg van házilag ültetett növényünk, akkor mindenképpen arról szedjünk friss leveleket és vágjuk fel. A kész bazsalikomos-citromos fagyit öntsük bele egy műanyag dobozba és tegyük a mélyhűtőbe. Időnként kevergessük át annak érdekében, hogy ne fagyjon jegesre, hanem finom krémes állagú házi fagyit kapjunk.

 

  
Iktatva: Konyha, Receptek Címkék: , , , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2015